Anna och Michael McMullen är de stolta ägarna till McMullen Örtspecialisten i Sverige AB. Vi tillhandahåller kvalitetsprodukter inom växt- och näringsprodukter till företag och privatpersoner i Sverige.
Från hösten 2019 finns de flesta av våra produkter också tillgängliga i Norge på webbplatsen: www.vivibene.no.

Våra ört- och näringsprodukter tillverkas i Storbritannien under GMP-standarder medan vår fantastiska svampserie kommer från Tyskland och produceras också under GMP-standarder.

Michael började studera örtmedicin för över 40 år sedan i Sydney, Australien. Innan dess utbildade han sig till forskningspsykolog vid UNSW, Sydney och senare, som klinisk audiolog vid Commonwealth Health Department of Australia. Förutom örtmedicin studerade Michael näringsterapi och massage på Nature Care, Sydney. Han avslutade en doktorsexamen vid universitetet i Westminster, London, Storbritannien 2012 inom området örtfarmakologi. Denna forskning ledde till publicering av över 10 vetenskapliga artiklar. Idag, han är en eftertraktad talare vid konferenser både om farmakologisk utveckling och naturprodukter.
Som erkännande av sina framsteg inom växtmedicin tilldelades han titeln som en Fellow of the Naturopathic and Herbal Association of Australian in 2015.
Sedan 1986 har Michael arbetat på kliniker i Siljansnäs, Falun (Alpha Plus), Stockholm och Göteborg. Han var en grundare av Nordisk Närings- och Fytoterapiskolan. År 1998 skrev han boken Örtmedicin - Naturens Läkande Kraft, som har sålts i mer än 20 000 exemplar.

Anna studerade både örtmedicin och näringsterapi vid NNFS plus Basmedicin hos Jan Westman. Hon har arbetat på Örtspecialisten i över 20 år och erbjuder support till terapeuter och kunder. Dessutom har hon varit involverad i produktutveckling och kvalitetskontroll.

Örtspecialistens växtbaserade produkter är traditionella medan näringsprodukterna är nutida, ibland banbrytande. Vi designar våra egna produkter för skandinaver, som sedan produceras i små partier. Örtprodukterna är maximalt koncentrerade för att minimera miljöpåverkan på grund av förpackningar och transport. Näringsprodukterna innehåller mycket absorberbara former av vitaminer, mineraler och aminosyror. Vårt utbud av aminosyror är unikt och har utvecklats i klinisk miljö i över 30 år.

För närvarande är Anna och Michael bosatta i södra Frankrike i Limoux, nära Carcassonne. De har en trädgård full med örter och fruktträd. De planerar att ha kurser inom Ört och aminosyror i Frankrike framåt. Under tiden Michael fortsätter med utbildning av terapeuter via sin undervisning på Nordiskt Näringscenter, Bagarmossen (Stockholm).